Reis dit weekend niet naar Parijs, TUI betaalt u terug
Foto: Photo News

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt af om dit weekend naar Parijs te reizen. Reisorganisatie TUI betaalt de reiskosten voor de boeking aan alle klanten integraal terug.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van ons land adviseert om dit weekend Parijs te mijden vanwege mogelijke gewelddadige manifestaties door ‘gele hesjes’. Frankrijk mobiliseert morgen in totaal 89.000 leden van de ordediensten in een poging de nieuwe actiedag van de ‘gele hesjes’ in goede banen te leiden. Alleen al in Parijs zullen zo’n 8.000 manschappen aanwezig zijn.

Vanwege de betoging zijn een tiental musea in de Franse hoofdstad morgen gesloten en ook de Opera en andere bekende toeristische trekpleisters, zoals de Eiffeltoren, zijn morgen gesloten.

TUI heeft al haar reizigers met afreis tot en met 9 december gecontacteerd om hen hierover te informeren en hen de kans te bieden hun reis te annuleren of uit te stellen naar een latere datum.

Alle bij TUI geboekte onderdelen van de reis (treinticket, overnachtingen, tickets voor musea of andere uitstappen) worden aan de reiziger terugbetaald ingeval van annulatie. Volgens TUI-woordvoerder Piet De Meyere werden in totaal 107 reizigers gecontacteerd, die bij de reisorganisatie een of ander arrangement in Parijs hadden voorzien.

Ook Thomas Cook/Neckermann

‘Mensen denken altijd dat zelf boeken goedkoper is. Maar je ziet als er dan iets gebeurt, dat je toch beter af bent bij een professionele reisorganisatie.’

Naast TUI volgt ook Thomas Cook/Neckermann het reisadvies van Buitenlandse Zaken op. 'Onze klanten kunnen, als zij dit willen, hun vakantie naar Parijs van 7 tot en met 9 december kosteloos annuleren of wijzigen. Wij volgen de situatie nauwgezet op', luidt het vrijdagmiddag.