Presentator Oscars trekt zich terug
Foto: AFP

De Amerikaanse comedian en acteur Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator van de aankomende Oscars, de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen van het jaar. Er is ophef ontstaan over tweets en homofobe uitspraken van enkele jaren geleden.

De 39-jarige Hart verklaart zelf dat hij de aandacht niet wil afleiden op een avond waarop artiesten centraal staan. Kevin Hart heeft zijn excuses al aangeboden aan de lgbt-gemeenschap voor de oude tweets. ‘Het spijt mij dat ik mensen heb gekwetst. Het is mijn doel om mensen bij elkaar te brengen, niet uiteen te drijven’, aldus Hart op Twitter. Hij liet eerder wel weten dat mensen niet zo veel belang moeten hechten aan oude tweets.

De comedian verwijderde de afgelopen dagen verschillende tweets van de honderden negatieve berichten over homo’s die hij de afgelopen jaren verstuurd heeft. Zijn tweets blijven echter circuleren op sociale media en Amerikaanse nieuwssites. Kevin Hart gebruikt ‘homo’ niet alleen vaak als scheldwoord, hij zei ook dat als zijn zoon gay zou zijn, hij het poppenhuis waar hij zou mee spelen op zijn hoofd kapot zou slaan.

De Oscars vinden dit jaar op 24 februari plaats. Hart, die de show voor de eerste keer zou presenteren, noemde het ‘een kans die je maar een keer in je leven krijgt’. Toch bedankte hij de Academy voor de kans. ‘Hopelijk tot ooit.’