Red Lions moeten rest van WK hockey verder zonder topspeler John-John Dohmen
Foto: Photo News

De Belgische mannenploeg moet op het WK hockey in India verder zonder sterkhouder John-John Dohmen. De spelmaker van de Red Lions heeft te veel last van een bronchitis en stapte inmiddels terug op het vliegtuig richting België om zich verder te laten verzorgen.

Dohmen werd ziek in de laatste rechte lijn naar het WK. Zijn toestand verslechterde in India. "Met dit soort ziekte mogen we geen enkel risico nemen", legt physical coach Mick Beunen uit. "De vermoeidheid van de reis en de vervuilde lucht hier maakten het nog erger. Hij is niet in staat om zijn normale niveau te halen."

"Het is echt jammer voor hem en de ploeg", zegt Beunen over Dohmen, die in 2016 werd verkozen tot beste speler ter wereld. "Hij was helemaal gefocust op het toernooi. Na de Spelen van Rio had hij een sabbatjaar genomen om zich te concentreren op zijn studies en dit WK was het grote doel bij zijn terugkeer. Hij wilde echt die eerste grote titel pakken met de Lions. Voor de ploeg is het ook een groot verlies omdat uit al zijn fysieke testen bleek dat hij net voor de bronchitis top was. Misschien zelfs nog beter dan vroeger."

De 21-jarige Augustin Meurmans vervangt Dohmen in de selectie. Hij zal zaterdag op het wedstrijdblad staan tegen Zuid-Afrika maar de kans is klein dat hij al onmiddellijk in actie komt. Bondscoach Shane McLeod wil hem eerst nog wat laten acclimatiseren.