2019 zal koraal kleuren

Pantone heeft traditiegetrouw de trendkleur voor het komende jaar voorspeld. Volgens het bekende kleureninstituut zullen we in 2019 als een blok vallen voor ‘living coral’, een zachte koraalrode tint geïnspireerd op de onderwaterwereld.

Interieur- en modeliefhebbers kijken elk jaar uit naar december, wanneer het Pantone Color Institute de trendkleur voor komende zomer voorspelt. In 2019 zal alles - van onze kleerkast tot in het interieur - in het teken staan van koraalrood.

Pantone Living Coral 16-1546 is een schakering van oranje met een gouden ondertoon, die de warmte, voeding en beschutting van koraalriffen weerspiegelt in het leven diep in de zee’, zegt Laurie Pressman, vice-president van het Pantone Color Institute. Pantone merkt op dat de selectie van dit jaar symbool staat voor een ‘aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden’.

De tint moet ook tegengewicht bieden aan de sterk gedigitaliseerde wereld. ‘Omdat we zo verbonden zijn met iets dat niet echt is, onze technologie, moeten we op zoek naar evenwicht. En het kan niet echter worden dan een kleur met een link naar pure natuur.’ Het koraalrood volgt ultraviolet, een ode aan overleden muzikant Prince, op als kleur van het jaar.