Premier Michel: 'Wie de stekker uittrekt, is onverantwoordelijk'
Premier MIchel Foto: Photo News

Premier Charles Michel (MR) heeft woensdagochtend herhaald dat zijn plannen om naar Marrakech te gaan ongewijzigd blijven. Wat de val van de regering betreft, legt de premier de bal in het kamp van de N-VA.

Zonder de N-VA te vernoemen heeft premier Charles Michel (MR) de partij geviseerd tijdens een kort interview op de radiozender Bel RTL. ‘De bal ligt in het kamp van de partij die zich moet uitspreken (over het Migratiepact, red.) in het parlement’, zei Michel. ‘Ik reken op de verantwoordelijkheidszin. Wie de stekker uittrekt, is onverantwoordelijk.’

Michel herhaalde zijn intentie om langs het parlement te passeren en er een mandaat te krijgen ‘van het huis van de democratie’. Dat kan woensdag al in de commissie Buitenlandse Zaken of donderdag in de plenaire vergadering. Daarmee staat N-VA finaal tegen de muur.

De uitdrukkelijke vastberadenheid van de premier om naar Marrakech te gaan werd gisteren aangewakkerd door een online campagne van de N-VA over het VN-Migratiepact. Die werd gelanceerd terwijl de experts in de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken nog toelichting gaven bij het pact. ‘In mijn ogen is het een onaanvaardbare, schandalige en onwaardige campagne’, reageerde Michel dinsdagavond.