Waalse landbouwfederatie betoogt zaterdag niet met de ‘gele hesjes’
Archiefbeeld Foto: BELGA

De Waalse landbouwfederatie Fugea ‘begrijpt’ de beweging van de ‘gele hesjes’, maar ze neemt niet deel aan de acties van zaterdag in Brussel. Fugea vreest dat de acties weer uit de hand zullen lopen en vindt dat de eisen onvoldoende duidelijk zijn. ‘De enige oplossing is onderhandelen’.

Fugea kreeg de vraag van burgers die actief zijn in de beweging om deel te nemen aan de acties zaterdag in Brussel. Daarop werd er dinsdagavond overlegd binnen de organisatie.

‘Maar op dit moment zijn de eisen niet echt duidelijk’, zegt de voorzitter van de federatie, Philippe Duvivier. ‘Die van Luik zijn anders dan die van Moeskroen.’

Voor de federatie, die zondag nog deelnam aan de klimaatbetoging, is het belangrijkste om te focussen op een ‘ander model’. ‘Maar de enige oplossing is onderhandelen’, zegt Duvivier. Hij ziet niet in hoe er kan samengewerkt worden met de ‘gele hesjes’ als ze zich niet beter structureren.

Daarnaast wil Fugea vermijden dat relschoppers het materiaal van leden die zouden deelnemen zouden beschadigen. De lokale politie heeft tot dusver geen vraag gekregen om te manifesteren van de ‘gele hesjes’, die zaterdag nieuwe acties plannen in de hoofdstad.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig