Roger van Damme neemt iconische Antwerpse zaak over
Foto: Jan Van der Perre

Groot nieuws in de Antwerpse horecawereld: Roger van Damme neemt ‘Désiré de Lille’ over. De iconische zaak (sinds 1903) is vooral bekend voor zijn desserts en kermisspecialiteiten zoals oliebollen en Lacquemants. Er komt ook een nieuwe naam.

Er waait binnenkort een nieuwe wind door Désiré de Lille. De zaak in de Antwerpse Schrijnwerkersstraat komt in handen van Njam!-chef Roger van Damme. Het dessertwalhalla krijgt de naam Désirée, een volledige make-over en de typische signatuur van de chef die vooral furore maakte met zijn nagerechten. Van Damme baat in fr Antwerpse Leopoldstraat sterrenrestaurant Het gebaar uit. 

‘Ik droom er al jaren van om opnieuw een tearoom te openen’, vertelt hij. ’Ik ben dan ook enorm blij en trots dat deze droom eind 2019 werkelijkheid zal worden met de transformatie naar Désirée. Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor het befaamde Désiré de Lille. We zullen dan ook de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in Antwerpen in ere houden, en tegelijk een totaal vernieuwd concept neerzetten.’

Voor de make-over rekent Van Damme op de Antwerpse architectenbureaus M2 Architecten en Dieter Vander Velpen. Zij zullen voor het interieur rekening houden met de beginjaren van de zaak. ‘Het adembenemende interieur kan het best omschreven worden als een hedendaagse interpretatie van Désiré de Lille met Victoriaanse en Franse elementen’, klinkt het.

Dat nieuwe concept zal eind 2019 de deuren openen. Er zal in Désirée aandacht zijn voor high tea en er komt een ‘boutique’  waar zoetigheden meeneem gekocht kunnen worden.

Roger van Damme neemt iconische Antwerpse zaak over
De zaak zoals we die nu kennen Foto: Jan Van der Perre
Roger van Damme neemt iconische Antwerpse zaak over
En het interieur eens de zaak vernieuwd is Foto: Dieter Vander Velpen Architects