Tijd dringt voor klanten Energy People
Foto: Hollandse Hoogte / Ger Loeffen

Ten laatste eind december moeten de overblijvende klanten van Energy People naar een nieuwe energieleverancier zijn overgestapt.

Half oktober maakte Energy People, dat zich in 2014 als prijsbreker op de energiemarkt had gepresenteerd, bekend dat het zijn activiteiten zou stopzetten. Vanaf 1 januari 2019 mag Energy People geen gas of elektriciteit meer leveren. Het bedrijf verliest dan zijn toegang tot de distributienetten.

V-test

Voor de 9.000 klanten is het zaak om tijdig een nieuwe leverancier te zoeken. Van Energy People kregen ze de aanbeveling om over te stappen naar het Luikse bedrijf Mega, maar dat is volgens de Vlaamse energieregulator Vreg helemaal geen verplichting. Integendeel, de Vreg raadt alle betrokkenen aan om het brede aanbod aan energiecontracten grondig te vergelijken. Dat kan met de V-test op de website van de Vreg.

Nooit zonder gas

In een speciale faq voor de klanten van Energy People beveelt de Vreg aan om die overstap ‘zo snel mogelijk te doen’. Weliswaar mag veranderen van leverancier ‘nooit tot gevolg hebben dat u zonder elektriciteit of gas valt’, luidt het, maar toch is het geen goed idee om te wachten tot de laatste dagen van het jaar.

Wie zich bij de overstap als ex-klant van Energy People aanmeldt, krijgt een snellere dossierbehandeling, belooft de Vreg.