De UEFA kon niet langer wachten: VAR wordt nog dit seizoen ingevoerd in de Champions League
Foto: Photo News

De videoscheidsrechter (VAR) wordt nog dit seizoen ingevoerd in de Champions League, meer bepaald vanaf de achtste finales. Dat heeft de Europese Voetbalbond (UEFA) maandag beslist, na de bijeenkomst van het Uitvoerend Comité in de Ierse hoofdstad Dublin. Ook in de finale van de Europa League (29 mei in Bakoe), tijdens de Final Four van de Nations League (in juni in Portugal) en op het EK U21 (in juni in Italië en San Marino) zal de scheidsrechter een beroep kunnen doen op de videoref.

Normaal gezien zou de videoarbitrage pas vanaf volgend seizoen zijn intrede doen op het kampioenenbal, maar de UEFA heeft nu toch beslist daar al eerder mee van start te gaan “na succesvolle testen en het trainen van refs in de voorbije maanden”.

“We zijn klaar om de VAR vroeger dan voorzien te gebruiken”, verklaart UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. “We zijn ervan overtuigd dat dit goed zal zijn voor onze competities, het is een waardevol hulpmiddel voor de refs en zal zorgen voor minder foute beslissingen.”