Britse media nemen bocht over Meghan Markle
Foto: Photo News

Ze zou grof zijn tegenover personeel, geëist hebben dat ze een bepaalde tiara van de Queen kon dragen op haar huwelijksdag, en zelfs haar schoonzus aan het huilen hebben gebracht. De stroom negatieve berichten over Meghan Markle in Britse media heeft zelfs Buckingham Palace ertoe aangezet om te reageren.

Je zal dezer dagen maar Meghan Markle zijn. Zes maanden na haar sprookjeshuwelijk met prins Harry, en enkele weken na de aankondiging van haar eerste zwangerschap, blijft de hertogin van Sussex een van de favoriete onderwerpen voor de tabloids. Al is de toon van de berichten steeds vaker negatief.

Markle wordt door ‘ingewijden’ afgeschilderd als een Bridezilla, die koste was het kost haar zin wil krijgen. Een van haar assistenten gaf er na enkele maanden al de brui aan, en dat werd door de tabloids aan de veeleisende Markle toegeschreven.

Toen werd aangekondigd dat Harry en Meghan volgend jaar verhuizen naar Windsor, en dus niet langer buren zullen zijn van William en Kate, verschenen verschillende verhalen die moeten aantonen dat er al langer spanningen zijn tussen de twee koppels.

Vorige week publiceerde The Daily Telegraph een verhaal over hoe Meghan Kate aan het huilen zou hebben gebracht bij een pasbeurt met prinses Charlotte, die op het huwelijk een van de bruidskinderen was. The Sun beweerde dan weer dat Kate haar schoonzus had terechtgewezen omdat ze onbeschoft zou zijn geweest tegenover haar personeel. Beide verhalen werden gepubliceerd op basis van 'anonieme bronnen'.

‘Dit is nooit gebeurd’

De leden van de Britse koninklijke familie zijn wel wat gewoon en reageren nooit op zulke berichten. Buckingham Palace maakte een uitzondering voor het laatste verhaal, dat formeel werd ontkend. ‘Dit is nooit gebeurd’, aldus de reactie van het paleis aan The Mirror.

Ook bij het begin van de ontluikende romance tussen Harry en Meghan was er wrevel met de media. Prins Harry liet toen zelfs een ‘open brief’ verschijnen waarin hij de ‘pesterijen’ van de media aan de kaak stelde, omdat de tabloids vaak denigrerend schreven over de gescheiden actrice en haar gemengde achtergrond.

Na de verlovingsaankondiging schreven de media hartelijker over Markle en hoe ze een nieuwe wind door het Britse koningshuis liet waaien. Al lieten ze het nog steeds niet na om aandacht te besteden aan kwalijke uitlatingen van haar vader en schoonzus.

Prinses Diana

Blijft de vraag waarom de media opnieuw een bocht hebben genomen wanneer het gaat over Markle zelf. Een mogelijke reden waarom ze weer op de korrel wordt genomen, is volgens CNN omdat journalisten gefrustreerd zijn dat het zwangere koppel afstand neemt van de pers en weinig wil weggeven.

Al wijst CNN ook naar de stroeve relatie tussen de media enerzijds, en prinses Diana en Sarah Ferguson (de voormalige echtgenote van prins Andrew en moeder van prinsessen Beatrice en Eugenie) anderzijds. Ook zij konden nooit goed doen voor de media. Stonden er niet voldoende koninklijke opdrachten in hun agenda, werden ze bestempeld als lui. Namen ze echter wel het voortouw, dan werden ze net zoals Markle aangevallen omdat ze te opdringerig en veeleisend waren.