Hond van overleden Bush houdt laatste keer de wacht
Sully bij de kist van George HW Bush Foto: Instagram: sullyhwbush

Een foto van Sully, de assisentiehond van voormalig president George H.W. Bush, die naast de kist van zijn baasje ligt, gaat de wereld rond. De foto verscheen met het bijschrift: ‘Missie volbracht’.

Sully werd eerder dit jaar de assistentiehond van Bush, die in de laatste maanden van zijn leven in een rolstoel zat. De voormalige Amerikaanse president leed aan de ziekte van Parkinson. De labrador is een getrainde hond die commando’s kan uitvoeren zoals de telefoon opnemen en dingen halen. Sully zal blijven werken, onder meer met gewonde soldaten.

De hond heeft ook een eigen Instagrampagina, waarop onder andere te zien is hoe Sully de voormalige president helpt bij het uitbrengen van zijn stem voor de tussentijdse verkiezingen van oktober 2018. De labrador werd vernoemd naar Sully Sullenberger, de piloot die een noodlanding maakte op de rivier de Hudson in 2009, en zo het leven redde van alle passagiers en bemanningsleden.

George H.W. Bush overleed vrijdag op 94-jarige leeftijd. Hij was van 1989 tot 1993 president van de Verenigde Staten. Zijn kist wordt maandag overgevlogen van Texas naar Washington DC, waar mensen een laatste groet kunnen brengen. Woensdag wordt de kist teruggevlogen naar Texas. Sully zal zowel op de heen- als de terugvlucht meereizen met de Air Force One, die tijdelijk wordt omgedoopt tot Special Air Mission 41, als hommage aan Bush. Hij was de 41ste president van de Verenigde Staten.

In 1944 kroop Bush nog door het oog van de naald, toen zijn vliegtuig boven de Stille Oceaan neergehaald werd door Japanse troepen.