Naomi Campbell (48) wordt vaak omschreven als een van de grootste diva's die de modewereld rijk is, maar wie is ze echt? Daar wil het topmodel zelf een antwoord op geven met de Youtube-reeks 'Being Naomi'.

Campbell vond de tijd rijp om meer van zichzelf te laten zien, en dan vooral een betere kant. Want het supermodel heeft geen al te best imago. Zo zou ze nogal wat divagedrag vertonen, moest ze ooit getuigen op een proces omdat ze een 'bloeddiamant' van een Afrikaanse dictator had gekregen en ging ze op de vuist met haar chauffeur en met een cameraman. 

Op Youtube wil Campbell via de reeks Being Naomi tonen dat ze voor meer staat. Ze wil zo ook jonge vrouwen inspireren. 'Ik heb besloten dat ik meer van mezelf wilde delen. Je krijgt me als een echte mens te zien en de dingen die veel voor me betekenen. Het heeft lang geduurd om tot op dit punt te komen omdat ik bang was te tonen wat ik echt voelde', klinkt het in het eerste filmpje. 'Ik wil met de wereld delen wat ik allemaal heb geleerd. Het heeft geen zin dat allemaal voor mezelf te houden.'

Een tweede filmpje is opgedragen aan Nelson Mandela. Daarin doet ze uit de doeken waarom ze zo dol is op de voormalige Zuid-Afrikaanse president.

Campbell is niet de enige die de weg naar Youtube gevonden heeft. Vorige week lanceerde ook modeontwerpster Victoria Beckham haar eigen Youtube-kanaal.