Toparchitecten tekenen nieuwe brouwerij Brussels Beer Project
Foto: Brussels Beer Project

De nieuwe brouwerij van Brussels Beer Project wordt ontworpen door Office KGDVS, het architectenbureau van Kersten Geers en David Van Severen. Het gebouw zal ook toegankelijk zijn voor het publiek.

Brussels Beer Project maakte voor de zomer bekend dat het in 2020 een tweede brouwerij zou openen aan het Anderlechtse Biestebroekdok, langs het Kanaal. De brouwerij die ze vijf jaar geleden opstarten in de Dansaertstraat bleek al snel te klein, waardoor voor de productie moest worden uitgeweken naar Limburg.

‘Onze populaire bieren zullen van Limburg naar Anderlecht verhuizen. Met de kwaliteit was niets mis, maar als brouwer is het leuker om alles zelf in handen te hebben. Als de nieuwe brouwerij er is, kunnen we alles zelf doen. De brouwerij zal zich nog meer toespitsen op experimenteren’, klonk het bij de aankondiging.

Kleurrijk

Voor het ontwerp werd een architectuurwedstrijd uitgeschreven, die werd gewonnen door het Brusselse architectenbureau Office KGDVS. Kersten Geers en David Van Severen ontwierpen een kleurrijk gebouw (een knipoog naar de al even kleurrijke etiketten van de bieren) dat door grote glaspartijen toont wat er binnenin gebeurt. De brouwerij zal net zoals deze in de Dansaertstraat vrij bezocht kunnen worden, en er komt ook een café.

Eens het bedrijf de bouwvergunning op zak heeft, kunnen de werken beginnen. Brussels Beer Project hoopt er eind 2020 de eerste bieren te kunnen brouwen.

Toparchitecten tekenen nieuwe brouwerij Brussels Beer Project
Foto: Office KGDVS
Toparchitecten tekenen nieuwe brouwerij Brussels Beer Project
Foto: Office KGDVS