Ziek van verveling op het werk
Foto: istock
Meer dan een op de vijf werknemers verveelt zich op het werk. Werknemers met een risico op bore-out zijn dubbel zo vaak ziek.

Verveling op het werk is schadelijk voor de gezondheid, toont een nieuwe studie van HR-specialist Securex. Wie onvoldoende werk heeft, dat bovendien ook nog eens saai, weinig uitdagend en weinig zinvol is, loopt het risico op een bore-out. 

‘Lusteloosheid en apathie zijn belangrijke symptomen’, zegt arbeidspsycholoog Hans De Witte (KU Leuven). ‘Er is sprake van onderprikkeling. Dat is dus helemaal anders dan bij de burn-out, waarbij extreme uitputting het gevolg is van extreme overbelasting.’

Toch zijn er ook gelijkenissen tussen de twee, stelt De Witte. ‘In beide gevallen nemen mensen afstand van het werk. Bij een burn­out, omdat ze het niet meer aankunnen. Bij een bore-out is werk – of het gebrek eraan – een bron van problemen, en neemt men ook afstand.’

Te veel werken is erger
Wie een verhoogd risico heeft op een bore-out, is dubbel zo vaak ziek, blijkt uit een bevraging van Securex bij 1.552 werknemers. Dertig procent van diegenen met saai en weinig zinvol werk was het voorbije jaar minstens drie keer afwezig. Bij de anderen is dat maar half zoveel. Slechts een kwart van diegenen voor wie een bore-out dreigt, verdedigt zijn organisatie – tegenover driekwart voor de rest.

Uit de bevraging van Securex blijkt dat 5,6 procent van de werknemers een hoog risico op een bore-out heeft. Meer dan een op de vijf verveelt zich op het werk. Nog eens een vijfde heeft weinig uitdaging.

‘Niemand durft te zeggen dat hij of zij een bore-out heeft, want dat is niet hip en trendy. Bij een burn­out zeggen mensen: “Ik ben geëngageerd, ik werk hard, dus ik kreeg een burn-out.” Het speelt ook mee dat het een relatief nieuw fenomeen is’, zegt Hermina Van Coillie van Securex.

Maar Hans De Witte vindt dat we bore-out ook niet moeten overschatten. Uit zijn eigen onderzoek blijkt eveneens dat 5 procent van de werknemers een risico loopt. ‘Maar slechts één procent heeft een bore-out. In absolute aantallen is dat veel volk, maar relatief gezien is dat een klein groepje.’ Ook uit de bevraging van Securex blijkt dat de kans groter is om ziek te worden door te veel te werken dan door te weinig te werken. Waar 5 procent van de werknemers een hoog risico loopt op een bore-out, is dat voor burn-out 17 procent.
Een bore-out kan vermeden worden door de jobinhoud interessanter te maken en meer autonomie toe te staan. En door het bakje wat voller te laden. ‘Uit eerder onderzoek blijkt dat hard werken geen kwaad kan, als het niet extreem is’, zegt Van Coillie.

Voor veel werknemers is het niet evident om meer werk te vragen. ‘In sommige bedrijven is dat taboe, want dan maakt men verwijten over jou’, zegt Van Coillie. De bore-out leidt ertoe dat werknemers dat ook niet doen. ‘Ze voelen zich lusteloos en passief, en hebben daardoor minder energie om te veranderen’, stelt De Witte.