Juventus blijft ongenaakbaar aan de leiding in de Serie A. De Oude Dame haalde het overtuigend met 0-3 van Fiorentina na doelpunten van Rodrigo Betancur, Giorgio Chiellini en Cristiano Ronaldo. Juventus blijft zo foutloos in zijn uitwedstrijden en is de fiere leider in Serie A. Bij de thuisploeg kwam Kevin Mirallas niet van de bank.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Serie A!

Voor Ronaldo - die een strafschop omzette - was het alweer zijn tiende doelpunt in de competitie dit seizoen en de 5e match op een rij dat hij scoorde.

Juventus veroordeelt beledigende verwijzingen naar Heizeldrama in Firenze

De clubleiding van Juventus is boos vanwege een beledigende tekst op een elektriciteitshuisje in de buurt van het stadion van Fiorentina. “Onaanvaardbaar, triest, moreel schadelijk en schandalig”, zo noemt technisch directeur Pavel Nedved het. “Het is niet alleen een probleem in Firenze, maar in alle stadions in Italië.”

Vlakbij het Stadio Artemio Franchi in Firenze was zaterdag met zwarte graffiti de tekst ‘Heysel -39’ gekalkt, een verwijzing naar het Heizeldrama in 1985 in Brussel waarbij 39 mensen om het leven kwamen, onder wie veel fans van Juventus. Daaronder stond ‘Scirea brucia all’ inferno!’ (Scirea, brand in de hel). Dat ging over Gaetano Scirea, oud-aanvoerder en clubicoon van Juventus die in de jaren zeventig en tachtig zoveel successen vierde met de Oude Dame.

“Het is moeilijk om te reageren op de teksten die we hebben gezien”, zei Nedved kort voor de aftrap. “Op de dag dat onze spelers een eerbetoon brengen aan de overleden aanvoerder Davide Astori van Fiorentina, wordt onze oude captain Gaetano Scirea zo beledigd. Een schande.”