Politie krijgt telefoon van huilend meisje: ‘Waar is mama?’
Stockbeeld. Foto: shutterstock

De politie van Delft in Nederland deelde een verhaal van een klein meisje en haar babybroertje, die alleen thuis waren. Het korps deelt het verhaal om andere gezinnen te waarschuwen.

‘Ik begon met ‘goedenavond politie’, maar voordat ik uitgesproken was, hoorde ik een kinderstemmetje vragen: ‘waar is mama?’ Dat schrijft een agent in een opmerkelijke post op Facebook. Aan de stem van het meisje te horen, was ze volgens de agent niet ouder dan vier jaar. De ouders bleken naar de bioscoop te zijn.

Te klein om te lezen

De man hoort op de achtergrond een baby wenen, en het meisje, dat Emma heet, vertelt dat dat haar broertje is. ‘Maar die is nog heel klein’, zegt Emma.

De agent heeft weinig informatie voorhanden om de kinderen te lokaliseren, en Emma weet enkel dat ze in Rotterdam woont. Haar adres kent ze niet, en ze kan nog niet lezen. Eerst komen de agenten na een zoektocht bij een verkeerd huis aan. Nadat een bezorgde buur een klein meisje in een raamkozijn zag staan en dat meldde, komen de agenten toe bij het juiste huis.

De ouders van de kinderen konden geen oppas vinden en besloten toch naar de bioscoop te gaan. ‘Emma en haar broertje slapen altijd door en worden nooit voor een bepaald uur wakker. De ouders hebben gegokt dat het wel goed zou komen’, laat de agent weten. ‘Helaas werden de kinderen te vroeg wakker en ontstond deze vervelende situatie.’

De ouders hebben een stevig gesprek gehad op het politiebureau en krijgen begeleiding van Bureau Jeugdzorg.