Een man cirkelt als een bokser rond een weerloze vrouw en begint genadeloos op haar in te slaan. De videoclip van de Brusselse rapper Zwangere Guy, waarin hij afrekent met zijn gewelddadige stiefvader, is bikkelhard.

Met een bijtend relaas van zijn jeugd rekent de rapper af met zijn verleden, zijn moeder en vooral ook met zijn stiefvader. ‘Het was tijd om de bubbel door te prikken van de grappige Guy die altijd zichzelf uitlacht', zei hij daarover in een interview met onze krant.

In de videoclip bij het nummer deelt een man vuistslag na vuistslag uit aan zijn vrouw, die uiteindelijk hevig bloedend neervalt. Zwangere Guy, echte naam Gorik van Oudheusden, wordt gedwongen toe te kijken. Ondertussen rapt hij: 'Mijn moeder werd geslagen door een vuile hond, verkracht, misbruikt waar m’n kleine zus bijstond.'

De tekst snijdt diep. Toen hij negen was, scheidden zijn ouders. Zijn moeder viel daarna op een foute kerel, die haar jarenlang sloeg en misbruikte. Op zijn veertiende is Van Oudheusden van huis weggelopen. Zijn zus bleef achter. Gorik is dertig intussen, maar de wonden zijn helemaal niet geheeld.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig