Orbán neemt met campagne wraak op Verhofstadt: ‘Weinig origineel’
Foto: EPA-EFE

De Hongaarse regering van Viktor Orbán is een anti-Europese campagne gestart waarbij ze ook Guy Verhofstadt viseert. ‘Dit is weinig origineel’, reageert Verhofstadt.

‘Sinds 2015 stierven honderden mensen als gevolg van terroristische aanvallen, maar Guy Verhofstadt zegt: er is geen migratiecrisis. Dit is krankzinnig’, staat op een affiche met een foto van de Belgische oud-premier erbij.

Verhofstadt en zijn liberale Alde-fractie zijn volgens Orbán te laks op het vlak van migratie. De actie van de rechtse Hongaarse premier is duidelijk een antwoord op de affichecampagne die de Europese liberalen recentelijk tegen hem hebben gehouden.

Meer dan levensgroot hadden de Europese liberalen de Hongaarse regeringsleider op een billboard-truck gezet. ‘Eerst pakte hij ons geld, nu wil hij Europa vernietigen’, stond op de affiche. De boodschap was dat ze het bij Alde meer dan beu zijn, die ‘voortdurende en eindeloze mediacampagne van de Hongaarse premier Viktor Orbán en zijn Fidesz-partij tegen de EU-waarden, terwijl hij een corrupte en illiberale staat uitbouwt’.

Net als Verhofstadt laat Orbán de affiches van zijn campagne rondrijden op een reclamewagen. Op Twitter noemt Verhofstadt Orbán ‘weinig origineel’. ‘Eerst heb je het beleid van Poetin gekopieerd, daarna heb je geld van de EU afgenomen en nu steel je mijn campagne-ideeën.'

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in