‘Beste optie voor Britse economie is om in EU te blijven’
Philip Hammond Foto: REUTERS

In een officieel rapport van de Britse minister voor Financiën, Philip Hammond, staat dat de economie van het land sowieso zal achteruitgaan na de Brexit. Toch is het plan van premier Theresa May de beste optie, want een ‘no deal’ voorspelt de slechtste cijfers.

Het Verenigd Koninkrijk zal zware economische gevolgen ondervinden als het parlement het huidige Brexit plan verwerpt en het land zonder handelsakkoord uit de Europese Unie stapt. Dat staat in een officieel rapportvan minister Hammond. Zonder deal zou het BBP de volgende 15 jaar met 10,7 procent kunnen dalen.

Er zijn geen duidelijke cijfers die de toekomst voorspellen van het huidige plan dat op tafel ligt. Er is wel een analyse gemaakt van een plan dat eerder al werd verworpen. Dat onderlijnt de onzekerheid die nu in het Verenigd Koninkrijk leeft, slechts vier maanden voordat het land de EU zal verlaten. Niemand kan de volledige economische impact van de Brexit correct becijferen. ‘De huidige deal is de beste voor onze economie’, zei May aan het Britse parlement.

Volgens Hammond is de beste economische optie om in de EU te blijven, maar hij zegt dat de economie niet de enige reden is waarom mensen uit de Unie willen stappen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig