Grot waar Thaise voetballertjes gevangen zaten, lokt steeds meer bezoekers
Foto: Photo News

Veel toeristen trekken naar de grot waar afgelopen zomer twaalf voetballertjes en hun coach noodgedwongen zeventien dagen hebben doorgebracht. Binnenkort komt er ook een museum.

De hele wereld leefde mee met de jonge voetballertjes en hun coach, die dagenlang vastzaten in een pikdonkere grot nadat fikse moessons het onmogelijk hadden gemaakt de grot te verlaten. De jongens werden een voor een gered door duikers, en het grottencomplex van Tham Luang werd uit voorzorg gesloten door de autoriteiten.

Half november werd het grottencomplex in het uiterste noorden van Thailand opnieuw geopend voor het publiek. Uit de hoge bezoekersaantallen kan worden afgeleid dat veel toeristen daarop zaten te wachten. Sinds de heropening kwamen al duizenden bezoekers naar de grotten, schrijft The Guardian.

 

De grot waarin de jongens noodgedwongen zeventien dagen hebben moeten doorbrengen, is nog steeds niet toegankelijk. Maar drie andere grotten kunnen wel verkend worden.

 

Er wordt ook gewerkt aan een museum dat in het teken zal staan van de reddingsoperatie, dat tegelijk ook moet fungeren als herdenkingsmonument voor de duiker die om het leven kwam bij de redding. Verschillende bezoekers hebben bloemen neergelegd bij de grot om de man te herdenken.

De lokale bevolking is tevreden met de aandacht voor het grottencomplex. Aan de ingang staan meer dan honderd kraampjes met souvenirs en T-shirts.

‘Men heeft in het verleden al meermaals geprobeerd om toeristen te lokken naar Tham Luang, maar de bestemming was nooit echt populair. Nu is de grot wereldbekend. We zijn niet alleen blij met het geld van de toeristen, maar ook trots dat mensen naar hier willen reizen om ons mooie park te zien. Het is een hele eer voor ons’, vertelt een van de verkopers aan The Guardian.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig