Nieuwe wandelroute verbindt twee van Australië’s beste surfstranden
Foto: Getty Images

Aan de Australische oostkust komt een nieuwe wandelroute van tachtig kilometer lang, dat de bekende surfstranden van Manly en Bondi met elkaar verbindt.

Toeristen kunnen in Sydney langs de kustlijn van Bondi Beach wandelen, of de ferry nemen naar Manly, een noordelijker gelegen strand. Binnenkort kunnen ambitieuze wandelaars de afstand ook te voet afleggen, dankzij een nieuwe wandelroute, waarvoor de plannen zondag werden voorgesteld.

De meerdaagse wandelroute zal in totaal tachtig kilometer lang zijn, en passeren langs enkele van de belangrijkste trekpleisters in Sydney, zoals het Opera House en de Harbour Bridge. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het een onvergetelijke ervaring wordt, en een mustdo voor wandelaars wereldwijd’, zegt voormalig minister van Defensie John Faulkner.

Hij is de drijvende kracht achter het project, samen met Lachlan Harris, de vroegere woordvoerder was van toenmalig premier. De twee zijn fervente wandelaars en realiseerden zich dat er heel wat publieke grond onbenut bleef in en rond Sydney.

Grote delen van de wandelroute bestaan al, maar zouden nu met elkaar verbonden worden door een overkoepelend project. Inwoners moeten geen zware infrastructuuringrepen vrezen. ‘We hebben enkel wat bescheiden wegwijzers nodig om mensen op het juiste pad te houden’, aldus Harris.