Atleet Niels Van Doorne plots overleden
Foto: rr

Atleet Niels Van Doorne (29) uit Wingene is onverwacht overleden nadat hij zaterdagnacht onwel was geworden.

Vorig jaar was Van Doorne al eens onwel geworden en toen werd een toestelletje ingeplant dat zijn hart permanent monitorde. Alles leek weer in orde te zijn, zegt zijn trainer Andy Inghelbrecht van atletiekclub Houtland Atletiek Club (HAC).

Zaterdagnacht werd de atleet opnieuw onwel. Zijn vriendin belde de hulpdiensten en probeerde hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk.

Zijn trainer, maar ook alle andere leden van de club, zijn aangeslagen door de plotse dood van hun ploegmakker. ‘Vrijdag had hij nog goed getraind. Alles leek in orde. Niels had wat stress door een project op het werk. Hij werkte als ingenieur bij een bouwbedrijf in Loppem. Daarom gaf hij forfait voor de CrossCup in Roeselare, zondag. Volgende zondag zou hij wel lopen in Oudenaarde. Maar zondagochtend belde Elien met het vreselijke nieuws. Niels was plots overleden. Een donderslag bij heldere hemel’, zegt Greet Meulemeester, voorzitter van de club.

Niels Van Doorne was vroeger voetballer. Hij speelde onder meer bij Kanegem in provinciale. Sinds een paar jaar was hij beginnen lopen.