Ramos plant gerechtelijke stappen na dopingbeschuldigingen
Foto: AFP
Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos zal gerechtelijke stappen ondernemen tegen de betrokken media, naar aanleiding van de Football Leaks-onthulling dat hij betrapt werd op doping.

'Ik blijf kalm, ook al doet het pijn om zulke zaken te lezen. Ik zal uiteraard met mijn juridisch team kijken welke stappen we kunnen ondernemen tegen dergelijke mensen die proberen om mijn status en professionele carrière te bezoedelen', zei Ramos zaterdag na een verloren match van Real Madrid tegen Eibar.

De data van Football Leaks, een onderzoeksproject waar ook De Standaard aan meewerkt, onthullen dat een dopingtest bij Ramos na de Champions League-finale van 2017 tegen Juventus een ‘afwijkend analyseresultaat’ had. De laboranten, zo bleek, hadden sporen van het dexamethason gevonden in het staal, een verboden ontstekingsremmer. Er kwamen geen gevolgen, omdat de Uefa aanvaardde dat het om een vergissing ging van de Real-dokter.

'Die affaire is inderdaad afgesloten. Het was een ontstekingsremmer die ik nam om de problemen in mijn schouder te behandelen, een standaard medische behandeling. Het is niet aan mij om te zeggen dat er achter deze onthullingen een maffia zit, maar er is slechts één waarheid. Je kan leugens op alle mogelijke manieren vertellen, maar het blijven leugens.'

'In mijn vijftienjarige loopbaan heb ik nog nooit een drugstest geweigerd. Ik heb geen enkele regel overtreden en heb al 250 à 300 controles moeten ondergaan', beweert Ramos, die anderhalve maand geleden op de hoogte is gebracht van de Football Leaks-documenten.