Real Madrid: ‘Ramos overtrad dopingregels niet’
Sergio Ramos. Foto: AFP

Real Madrid ontkent formeel de dopingbeschuldigingen aan het adres van zijn aanvoerder Sergio Ramos.

Uit gepubliceerde documenten van Football Leaks bleek dat de Spaanse verdediger in een jaar tijd de antidopingregelgeving twee keer zou overtreden hebben.

‘De club benadrukt dat Sergio Ramos de antidopingregelgeving niet heeft overtreden’, zo reageert Real Madrid.

De data van Football Leaks onthullen dat een dopingtest bij Sergio Ramos, de kapitein van Real Madrid, een ‘afwijkend analyseresultaat’ had. Het gaat om een test na de Champions League-finale van 2017. Maar er kwamen geen gevolgen, omdat de Uefa aanvaardde dat het om een vergissing ging. De laboranten, zo bleek, hadden sporen van het verboden dexamethason gevonden in het staal.

Er was ook een tweede incident. Na de competitiewedstrijd tegen Malaga op 15 april van dit jaar moest Ramos urine afstaan bij een onaangekondigde controle. Maar hij wilde per se eerst douchen alvorens een staal van zijn urine aan de dopingbeambte te overhandigen. Dat was opnieuw een ernstige inbreuk tegen de dopingreglementen, waar strenge straffen op staan.

Ramos en Real kwamen er opnieuw goed vanaf. Er volgde helemaal geen sanctie. Het Spaanse antidopingagentschap zegt ‘dat er geen feiten werden vastgesteld die er zouden kunnen op wijzen dat er een overtreding van de dopingreglementering werd begaan’.