Lynn Wesenbeek maakt comeback op tv
Foto: frederik beyens

Gewezen VTM-nieuwsanker Lynn Wesenbeek maakt haar comeback op het tv-scherm. Dat doet ze in het interviewprogramma ‘Z-Talk’ op Kanaal Z.

‘Z-Talk’ krijgt een opfrisbeurt, zowel visueel als inhoudelijk. ‘We zetten een ploeg in van vier sterke interviewers, die elkaar wekelijks afwisselen’, legt hoofdredacteur Kris Vera uit. ‘Ze leggen elk hun eigen accenten in de keuze van thema’s en gasten.’

Gui Polspoel nam eerder al de politieke interviews voor zijn rekening in ‘Z-Talk’. Hij krijgt versterking van nieuwsankers An Hofman en Stijn Wuyts, die hun reportagewerk voor ‘Z-Nieuws’ zullen afwisselen met presenteren. En ook Wesenbeek voegt zich dus bij het team.

‘Toen ik zes jaar geleden abrupt afscheid moest nemen als nieuwsanker bij VTM was dat wel even slikken’, zegt ze. ‘Mijn terugkeer naar een nieuwsstudio doet deugd.’

De ondernemerswereld is Lynn Wesenbeek volgens Kanaal Z niet vreemd. Ze startte haar carrière bij Bank of America. Sinds haar vertrek bij VTM in 2012 werkt ze onder meer als zelfstandig moderator voor bedrijfsevenementen. ‘Debatten leiden, mensen interviewen, het ligt in het verlengde van wat ik jaren heb gedaan’, aldus de nieuwe aanwinst van de businesszender.

Wesenbeek won in 1987 de Miss België-verkiezing. Bij de start van VTM in 1989 werd ze een van de gezichten van de commerciële zender.