Gentse Winterfeesten zijn ‘a best kept secret’, volgens Amerikanen
Foto: fvv
Het Amerikaanse magazine Forbes zet zowel het Brusselse Winterpret als de Gentse Winterfeesten bij de tien beste kerstmarkten van Europa.

Op haar website zet Forbes de initiatieven van Gent en Brussel tussen de kerstmarkten van Talinn, Strasbourg, Helsinki, Zagreb en Aken. Terwijl Brussel wordt geprezen voor zijn grootte en bekendheid (en de lichtshow op de Grote Markt als een van de hoogtepunten), noemt Forbes de 'minder bekende' Winterfeesten van Gent 'een goedbewaard geheim'.

De redactie heeft het over 'een prachtig bewaarde stad, met meer historische en beschermde gebouwen dan elke andere Belgische stad, een twaalfde-eeuws kasteel, kanalen en kasseistraten. Gent is een geweldige plaats voor een traditionele kerstmarkt, met haar houten kraampjes, traditionele versieringen en eten'.

Winterpret in Brussel start op vrijdag 30 november en verwacht op vijf weken tijd zo'n 2,5 miljoen bezoekers. De Gentse Winterfeesten starten op vrijdagavond 7 december. Daar worden meer dan een miljoen bezoekers verwacht over dertig dagen.