Antwerpse Kammenstraat verwelkomt opnieuw Belgisch modelabel
Foto: Façon Jacmin

Het Belgische jeanscouturelabel Façon Jacmin heeft voortaan een eigen stek in Antwerpen, waar iedereen welkom is om te zien hoe hun kledingstukken tot stand komen.

Tweelingzussen Alexandra en Ségolène Jacmin lanceerden twee jaar geleden hun eigen modelabel voor vrouwen, volledig gecreëerd in Japanse denim. Die kledingstukken verkochten ze eerst via een ‘mobiele boetiek’ (oftewel een truck) en andere pop-upevenementen, daarna volgde een webshop en een studio in Brussel. Voortaan heeft Façon Jacmin een eigen plek in Antwerpen.

In de Kammenstraat vonden de zussen een pand met drie verdiepingen, ‘groot genoeg om de waarden van het merk in de kijker te zetten’, klinkt het. Want naast een winkelruimte is er ook plaatsgemaakt voor een ‘denim lab’. ‘Een laboratorium waar er gecreëerd en geëxperimenteerd wordt, waar we op zoek gaan naar nieuwe afwerkingen en oude onderdelen worden gerecycleerd.’ 

De tweede verdieping wordt ingericht tot een gezellige setting waar evenementen kunnen worden georganiseerd. De studio zal doorlopend geopend zijn van maandag tot zaterdag van 10.30 tot 18.30 uur.