Wagen gegrepen door trein op overweg in Tielt
Foto: gsd

In Tielt is een wagen op een overweg gegrepen door een trein. Daarbij viel één dode. Het treinverkeer tussen Lichtervelde en Tielt ligt op beide sporen stil.

Het ongeval gebeurde om 12.45 uur op de overweg van de Meulebeeksesteenweg in Tielt. Ooggetuigen zagen hoe een wagen die stond aan te schuiven aan de overweg, meegesleurd werd door een passerende trein. De inzittende van die wagen kwam om.

‘Bij het ongeval viel 1 dodelijk slachtoffer te betreuren’, zegt commissaris Luc Verbeure van de politie van Tielt. ‘De man bevond zich in het voertuig dat werd aangereden op de overweg. Er waren geen andere passagiers.’

Alle passagiers zijn intussen van de trein gehaald. ‘Zij worden ofwel terug naar het station van Tielt gebracht, ofwel kunnen ze met de bus verder naar het station van Deinze, van waar ze hun reis kunnen verderzetten.’

Volgens Infrabel gaat het om de trein die op weg was van De Panne naar Antwerpen-Centraal. ‘Het treinverkeer is verstoord op die lijn, beide sporen tussen Lichtervelde en Tielt zijn versperd’, zegt Frederic Petit, woordvoerder van Infrabel.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig