Ook laatste Brusselse gemeente heeft coalitie
Didier Gosuin Foto: evb

Titelvoerend burgemeester en huidig Brussels minister van Economie Didier Gosuin gaat de komende zes jaar in Oudergem in zee met Ecolo-Groen. DéFI, dat opkwam als ‘Liste du Bourgmestre’ had een absolute meerderheid, maar koos toch om mee te gaan op de groene golf in Brussel.

Ecolo-Groen was na Liste du Bourgmestre de grootste partij in Oudergem en dus vormen ze samen een zeer sterke meerderheid van 27 op 31 zetels. PS, MR-Open Vld en de burgerlijst 1160 zetelen in de oppositie.

Didier Gosuin wordt opnieuw titelvoerend burgemeester, maar als Brussels minister laat hij de rol van dienstdoend burgemeester over aan zijn partijgenote Sophie Devos. Ecolo-Groen krijgt twee schepenen met de Franstalige Elise Willame en de Nederlandstalige Lieve Jorens, zij is de enige Nederlandstalige schepen.

Laatste akkoord

De progressieve alliantie van DéFI en Ecolo-Groen bereikte woensdagavond als laatste gemeente in het Brussels gewest een akkoord. Dat zal zich richten op pijlers als verjonging, burgerparticipatie en een duurzaam beheer voor de gemeente van morgen. Het akkoord tussen beide partijen wil het goed beheer voortzetten in Oudergem en vooral ook de titel behouden van Brusselse gemeente met de laagste belasting voor zijn inwoners.

Viaduct

‘Om burgers te betrekken bij de besluitvorming, zal het college van burgemeester en schepenen verschillende mechanismes van participatie instellen. Zo kunnen de inwoners van Oudergem hun stem laten wegen op het beleid’, klinkt het in een persbericht.

Een ondervraging over de impact van het viaduct van Oudergem staat alvast op het programma.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in