Brussel krijgt gigantische overdekte voedselmarkt
themabeeld Foto: Getty Images/iStockphoto

Brusselse foodies hebben nog iets om naar uit te kijken: volgende zomer zou in het centrum een heuse ‘food market’ openen die een tiental eetkraampjes en restaurants samenbrengt, vooral gericht op biologische producten.

Brussel-Stad en eigenaar Immobel hebben een nieuwe bestemming gevonden voor de oude lokettenzaal van het gebouwencomplex aan de Wolvengracht, tussen Brussel-Centraal en de Brouckère, waar vroeger de hoofdzetel van de ASLK gevestigd was.

Op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het ronde hoekgebouw (een ruimte van ruim 2.600 vierkante meter) wordt een overdekte voedselmarkt ingericht, voornamelijk gericht op biologische producten, zo schrijft La Libre Belgique. Die zou al in de zomer van 2019 zijn deuren moeten openen.

Lionel Jadot

Behalve eetkraampjes zou er ook plaats voorzien zijn voor zestien restaurants. De bedoeling is dat je voor minder dan vijftien euro kan aanschuiven voor onder meer hamburgers, sushi, oesters en veganistische gerechten. Er komt ook een microbrouwerij, bakker, chocolatier en koffiebranderij. In totaal zal er plaats zijn voor zo’n 800 mensen.

De inrichting wordt een job voor de Brusselse ontwerper Lionel Jadot, bekend voor zijn veelzijdige en kleurrijke creaties, zoals de inrichting van ijssalon Gaston, hotel JAM en Café Germaine in Brussel.

Het culinaire aanbod in het centrum van de hoofdstad wordt zo nog een pak groter voor foodies. Eerder dit jaar raakte ook al bekend dat Eataly, een supermarkt met Italiaanse delicatessen en eigen restaurant met wijnbar, binnenkort een vestiging zal openen op de Anspachlaan.