Lukas Dhondt moet dan toch niet knippen in zijn debuutfilm, alvorens die in de Amerikaanse cinemazalen wordt vertoond. Dat bevestigt de regisseur aan The Hollywood Reporter.

Streamingplatform Netflix, dat de Amerikaanse rechten kocht voor Girl, had Dhondt opgedragen nog enkele aanpassingen door te voeren. Onder meer een scène waarin de minderjarige hoofdrolspeler Victor Polster volledig naakt te zien is, alsook een scène met orale seks, zou niet gepast zijn voor het Amerikaanse publiek.

Dat was niet naar de zin van Dhondt. ‘Als wat te zien was in die scène niet essentieel was, dan had het er ook niet in gezeten’, klonk het vorige week. Intussen zijn ze ook bij Netflix bijgedraaid, want de versie die vanaf half januari vertoond zal worden op het streamingplatform wordt dan toch de originele film die het Belgische publiek te zien kreeg.

‘We hebben een gesprek gehad met Netflix over hoe bepaalde scènes in de film ontvangen konden worden door een niet-Europees publiek. Netflix gaf ons de mogelijkheid om de film aan te passen, maar wij hadden als filmmakers uiteindelijk toch het laatste woord in de discussie’, aldus Dhondt volgens The Hollywood Reporter.

Girl (over een meisje dat ballerina wil worden, ondanks haar jongenslichaam) is de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.