Opnieuw fiets door raam van keuken Jeroen Meus gegooid
Meus en zijn raam in betere tijden Foto: © VRT VERNE Photography

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een fiets door het raam gegooid van de keuken van Jeroen Meus in Leuven, waar de opnames van het tv-kookprogramma Dagelijkse Kost plaatsvinden.

Het pand De Dry Coppen in de Schrijnmakersstraat kreeg nachtelijk bezoek van een of meerdere vandalen. Ze vernielden een deel van het rechtse raam met een fiets. Jeroen Meus stond woensdag gewoon achter zijn fornuis voor een opname van Dagelijkse kost.

Vorig jaar werd in hetzelfde pand een fiets tegen de ruit van de voordeur gegooid. De tweewieler was eigendom van een 19-jarige studente, die zelf niets met de feiten te maken had. Meus bood toen aan om een maaltijd te koken als de vandaal zich zou aangeven.

Bart Verbeelen, de showrunner van Dagelijkse kost deelde een foto van het gesneuvelde raam op Instagram met de tekst: ‘Aan de f*ckers die het vannacht zo nodig vonden om (alweer) een fiets door het raam van de beste keuken van Vlaanderen te gooien: ons water kookt over’, reageert hij. Verbeelen roept dan ook op om ‘nee’ te zeggen tegen vandalisme.