Lauryn Hill excuseert zich voor verstoord concert in Brussel
Foto: EPA-EFE

Wie zondag naar Lauryn Hill ging kijken in Vorst Nationaal, kreeg een lesje in geduld én moest zich tevredenstellen met een kort concert. De Amerikaanse zangeres heeft zich nu geëxcuseerd bij haar fans.

Lauryn Hill geeft een reeks concerten naar aanleiding van de twintigste verjaardag van haar debuutalbum The miseducation of Lauryn Hill, maar de fans hadden er zondagavond in Vorst Nationaal veel meer van verwacht, net zoals onze recensent.

Niet alleen begon de zangeres een uur te laat, ze verdween ook na drie kwartier alweer van het podium. Alleen wie na het concert nog lang genoeg bleef hangen, zag het tweede deel van het optreden.

Maar het kon blijkbaar nog erger, want in Parijs startte Lauryn Hill dinsdagavond met liefst 2,5 uur vertraging. Verschillende mensen vroegen op sociale media de terugbetaling van hun ticket, dat tussen de vijftig en honderd euro heeft gekost.

'Liefste Brussel en Parijs'

De zangeres heeft zich nu voor beide concerten verontschuldigd en wijt de vertraging aan technische problemen.

‘Liefste Brussel en Parijs, we verontschuldigen ons voor de late start van de optredens. We zijn volop bezig met het wegwerken van de probleempjes die ons parten spelen bij de overbrenging van onze productie naar Europa, met het uurverschil en met de andere sluitingsuren’, schreef de zangeres woensdag in een bericht op Twitter.

‘Met veel dankbaarheid treed ik op met een album dat heel veel heeft betekend voor zoveel mensen’, klinkt het vervolg. ‘Elke dag proberen we iets te brengen dat echt uit het hart komt. Bedankt dat jullie naar mijn concerten komen, bedankt voor jullie geduld, steun en begrip. We zijn enthousiast over deze Europese tournee en kijken uit naar de show van morgen.’

Vanavond treedt Lauryn Hill nog eens op in Parijs, vrijdag maakt ze haar opwachting in Glasgow. Volgende maand volgen nog concerten in onder meer Stockholm, Londen, Oslo en Amsterdam.