Leuvense Würst heeft overnemer
Foto: dba

De Leuvense vestiging van luxehotdogketen Würst, het geesteskind van tv-kok Jeroen Meus, heeft een overnemer. De man achter de fietsketen Fiets!, Hendrik Winkelmans, neemt de locatie en het concept over.

Hotdogketen Würst, die Jeroen Meus drie jaar geleden uit de grond stampte, werd vorige maand failliet verklaard. Met het faillissement is een schuldenberg van 970.000 euro ontstaan.

Voor de Leuvense vestiging is nu een oplossing gevonden. Dat meldt De Tijd. Hendrik Winkelmans, de man achter de fietsketen Fiets!, neemt de vestiging over met twee ex-collega’s en vrienden, Diedrik Tas en Frank Plasschaert. Het trio neemt de vestigingen in Gent en Antwerpen niet over. Voor die zaken met de curator op zoek naar andere oplossingen. Enkel de Leuvense vestiging is rendabel.

De drie kopen niet enkel de vestiging in Leuven, maar ook het concept ‘Würst’. Hoeveel ze daarvoor betaald hebben, is niet duidelijk.

De overnemers waren naar eigen zeggen al een tijd fan van het concept en ook klant van Würst. Ze willen het concept opnieuw een plaats geven in het foodtrucklandschap. Würst is er één van de vaste waardes, zeker op festivals.

De voorbije week werd de naam van Wim Ballieu, de man achter gehaktbalketen Balls & Glory, genoemd als kandidaat-overnemer. Volgens bronnen van Het Laatste Nieuws zou Ballieu eveneens interesse gehad hebben in de Leuvense vestiging en het hotdogconcept. Ballieu ontkende die geruchten.