Dit is het beste skigebied ter wereld

Val Thorens is op de World Ski Awards opnieuw uitgeroepen tot het beste skigebied ter wereld. Het populaire Franse gebied gaat al voor de vijfde keer met de eer lopen.

Val Thorens staat opnieuw op het hoogste schavotje. Op de tweede en derde plaats staan het prestigieuze Kitzbühel in Oostenrijk en het Lake Louise Ski Resort in Canada.

Met zijn 2.300 meter hoogte is Val Thorens -  dat deel uitmaakt van Les Trois Vallées - het hoogste skigebied van Europa. Volgens de organisatie heeft Val Thorens ‘alles wat een skibestemming moet hebben’. Ook bij Belgen is het skigebied heel populair.

Er werden ook nog andere prijzen uitgereikt. Het beste skihotel is dit jaar W Verbier in Zwitserland, de beste plaats om indoor te skiën is Ski Dubai. Sunweb werd bekroond als beste touroperator voor skivakanties.

De World Ski Awards worden sinds 2013 uitgereikt. Wie met de prijzen gaat lopen, wordt bepaald door een jury van mensen uit de skiwereld, maar ook de skifanaten zelf konden hun stem uitbrengen. Dit jaar brachten liefst 1.8 miljoen mensen hun stem uit.