Waalse benzinestations grotendeels bevoorraad
Foto: Photo News

De Waalse benzinestations werden dinsdagnacht goed bevoorraad. In sommige stations is er nog een tekort aan brandstof, maar in heel Wallonië is de situatie wel beter dan dinsdag. Dat meldt een woordvoerder van brandstoffensectorfederatie Brafco.

Volgens de woordvoerder konden verschillende vrachtwagens ’s nachts de site van Total in Feluy bereiken. Het depot werd ‘goed beveiligd door de ordediensten’, zegt de woordvoerder. Dinsdagnacht zijn er wel nog verschillende opstootjes geweest met actievoerders in Henegouwen en in Luik. Ze blokkeerden onder meer de autosnelweg A7-E19 Bergen-Brussel ter hoogte van Mignault, niet ver van Feluy.

Ook woensdagochtend was de protestactie nog niet volledig afgelopen. Onder meer in Luik zijn nog ‘gele hesjes’ aanwezig. Daar zijn de sites van Sclessin en Wandre nog geblokkeerd.

Sinds vrijdag blokkeren ‘gele hesjes’, die protesteren die de hoge brandstofprijzen, verschillende brandstoffendepots in Wallonië. Dinsdag kampte een derde van de Waalse benzinestations met tekorten.