Nederlandse ex-televisiepresentator blijft in de cel
Frank Masmeijer Foto: EPA-EFE

Het hof van beroep in Antwerpen heeft dinsdag het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling van Frank Masmeijer afgewezen. De Nederlandse ex-televisiepresentator staat terecht voor zijn aandeel in de invoer van een grote partij cocaïne.

Het proces tegen Masmeijer en een 35-tal andere beklaagden is vorige vrijdag van start gegaan voor het hof van beroep. Het openbaar ministerie vorderde acht jaar cel voor hem, dezelfde straf die hij van de rechters in eerste aanleg had gekregen. De ex-presentator zou betrokken zijn geweest bij de invoer van 467 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen.

De 57-jarige Masmeijer werd drie weken geleden opgepakt in een hotel in Breda. Vorige week besliste de rechtbank in Amsterdam dat hij aan ons land mocht worden overgeleverd. Hij zit nu intussen een week in de gevangenis van Antwerpen. Zijn advocaat had een verzoek tot voorlopige invrijheidstelling ingediend bij het hof van beroep, maar dat werd afgewezen. Hij blijft dus in de cel

Masmeijer was in de jaren tachtig en negentig bekend als het gezicht van de Nederlandse zender NCRV. Hij presenteerde er grote showprogramma’s zoals ‘De helemaal op je eentje’-show en ‘De Holidayshow’. In 1994 kwam hij in opspraak omdat hij vrienden het programma zou hebben helpen winnen.