N-VA Aartselaar neemt Groen er alsnog bij
Sophie De Wit Foto: ISOPIX

Ondanks de absolute meerderheid die N-VA in Aartselaar behaalde, heeft de partij besloten om er toch een coalitiepartner bij te halen. Meer dan een maand na de verkiezingen is de keuze op Groen gevallen.

Huidig én toekomstig burgemeester Sophie De Wit stelt dat de samenwerking met Groen ook de voorbije zes jaar al vlot verliep en dat ‘wat op nationaal niveau misschien een rare combinatie is, in Aartselaar van in het begin een goede match is gebleken’.

N-VA zal in Aartselaar de burgemeester, gemeenteraadsvoorzitter en vier schepenen leveren. Groen krijgt één schepenpost. Momenteel bestuurt N-VA nog met het kartel SP.A-Groen, maar die twee partijen stapten ditmaal op eigen kracht naar de kiezer. Aangezien Groen op die manier twee zetels binnenhaalde, noemt De Wit hen ‘naast N-VA de tweede winnaar van de verkiezingen’. Samen hebben N-VA en Groen 15 van de 23 zetels in de gemeenteraad.

De partijbesturen hebben intussen al groen licht gegeven voor de verdere samenwerking. Een gedetailleerd bestuursakkoord moet wel nog worden opgesteld en op De Wit als burgemeester na is ook nog niet bekend wie er in het schepencollege zal zetelen.