Medialaan is winnaar ‘Mijn restaurant’ geen loon verschuldigd
Claudio Dell’Anno nam in 2009 deel aan ‘Mijn restaurant’ Foto: PHK

Claudio Dell’Anno was geen werknemer van Medialaan toen hij deelnam aan ‘Mijn restaurant’ en moest dus geen wedde ontvangen. Dat werd maandag door de rechtbank van Kortrijk beslist. Dell’Anno eiste achterstallig loon van het mediabedrijf.

Dell’Anno, die in 2009 deelnam aan het programma Mijn restaurant, trok in 2014 naar de rechtbank. Hij meende dat hij een arbeidsovereenkomst had getekend en dat hij tijdens het realityprogramma onder gezag stond van Medialaan als werknemer. Dus was Medialaan hem een salaris verschuldigd. Dat achterstallige loon wou hij via de rechtbank opeisen.

‘Daar is uiteraard geen sprake van’, meent advocaat Michaël Verhaeghe, die samen met Herman Van Hoogenbemt Medialaan verdedigde. ‘Claudio Dell’Anno ondertekende een wedstrijdreglement, geen arbeidsovereenkomst. Hij kon zelf het restaurant vrij runnen en personeel ontslaan, wat hij ook gedaan heeft.’

Maandag oordeelde de rechter dat het inderdaad niet om een arbeidsovereenkomst ging waardoor er geen loon verschuldigd is. De advocaat van Dell’Anno, Frédéric Delbar, kon dinsdag nog niet zeggen of zijn cliënt in beroep gaat tegen de beslissing.

Dell’Anno kwam in 2009 samen met zijn toenmalige vriendin Gaëlle Six als winnaar uit de bus van Mijn restaurant. Amper een jaar later ging het restaurant failliet, waarna bleek dat het bedrijf zwaar in de schulden zat. Er volgde heel wat juridisch getouwtrek, het koppel zou onder andere geld hebben verduisterd.