Zijn Jaden Smith en Tyler, The Creator een koppel?
Jaden Smith. Foto: Photo News

Jaden Smith heeft een relatie met rapper Tyler, The Creator. Dat beweert de zoon van Will Smith en Jada Pinkett bij hoog en bij laag. Alleen wil Tyler, The Creator dat niet gezegd hebben.

Jaden Smith is verliefd, en iedereen mag het weten. De 20-jarige zanger/acteur/model verkondigt al enkele dagen aan al wie het horen wil dat hij een relatie heeft met collega-rapper Tyler, The Creator. Het begon met een passage op het Camp Flog Gnaw Carnival, een jaarlijks muziekfestival dat gecureerd wordt door Tyler, The Creator. Tijdens zijn optreden zei Smith: ‘Tyler is mijn beste vriend in de hele wereld, en ik houd zo veel van hem. Hij wil het niet zeggen, maar ik moet het vertellen: Tyler is mijn motherfucking boyfriend, en dat is hij al mijn hele leven.’

De boodschap zorgde meteen voor reuring op sociale media. Jaden Smith staat al langer bekend als genderfluïde, maar zegt anderzijds wel vaker dingen die niet noodzakelijk kloppen. Zo liet hij op zijn jongste plaat Syre uitschijnen dat hij gelooft in samenzweringstheorieën over 11 september. En Tyler rapte op zijn Flower boy dan wel ‘I’ve been kissing white boys since 2004’, maar echt officieel was hij ook nog niet uit de kast als homo- of biseksueel. Bovendien stond de 27-jarige rapper in de coulissen te gieren van het lachen en nadrukkelijk neen te schudden tijdens de liefdesverklaring van Smith.

Sindsdien heeft Smith de relatieclaim nog een aantal keer herhaald, op Twitter en op internetradio Beats 1. Tyler houdt daarentegen de lippen stijf op elkaar. Het past bij de mist die hij spuit over zijn geaardheid: op zijn eerste albums kwam hij zo misogyn en homofoob uit de hoek dat het hem zelfs een optreedverbod opleverde in Australië en het Verenigd Koninkrijk, en de verwijzingen die Tyler maakt naar gay ervaringen trekt hij zelf vaak in het absurde. Waarom zoveel mensen de romance dan toch in de gaten houden? Omdat Smith en Tyler samen wel het eerste high profile homokoppel in de hiphopwereld zouden kunnen zijn. Dat zou, ook na de coming out van artiesten als Frank Ocean, nog steeds een mijlpaal zijn.