Enkele actievoerders hebben een debat tussen studenten en de Franse president Emmanuel Macron en premier Michel kort verstoord.

Macron en Michel waren al een tijdje in debat met studenten van de Franstalige universiteit UCL toen een aantal actievoerders de aula kon binnendringen. Ze hielden een spandoek in de lucht en gooiden papiertjes in het rond, terwijl een van hen de Franse president een ‘leugenaar’ noemde.

Macron maande de jongeman aan geen papier in het rond te gooien. ‘Iemand moet dat papier straks oprapen en dat zal u niet zijn’, zei hij.

De Franse president zei dat hij gerust naar de kritiek van de betogers wilde luisteren, maar de veiligheidsdiensten hadden ze intussen al buitengezet.

Macron en Michel werden eerder op de ochtend al onthaald door een tiental betogers vlak voor de ingang van de Aula Magna in Louvain-La-Neuve. Zij hadden de straat besmeurd met vals bloed. Dat staat symbool voor ‘het bloed aan de handen’ van Michel en Macron door onder meer het sociale beleid van hun regeringen, aldus de actievoerders.

Vanochtend bracht president Macron - die op staatsbezoek is - een bezoek aan Molenbeek. Samen met zijn vrouw Brigitte was hij er te gast in het kunstencentrum La Vallée.

Actievoerders verstoren debat met Macron en Michel
Foto: BELGA