Zijn we getuige van een sinister incident waarbij een fietser werd opgeslokt door een moeras? Of is het een nachtbeeld van een achtergelaten vehikel in een kurkdroge Afrikaanse woestijn?

Kas Christiaens lacht. ‘Als ik je vertel dat ik die foto heb gemaakt op een kwartiertje fietsen van het huis van mijn ouders, zou je het niet geloven. Toch is het zo. Afgelopen zomer had het zo weinig geregend dat een deel van de aalscholver­vijver in het natuurgebied Bourgoyen erbij lag als een droge woestenij. Toen ik sporen zag van iemand die met laarzen door de modder had gewaad, kreeg ik het idee om er mijn fiets naast te leggen.’

Met deze foto wint 14-jarige Drongenaar wedstrijd van National Geographic
Amper 14 en al gepassioneerd door fotografie, drones en...zwemmen Foto: Christiaens

Om dan af te drukken vanuit … een vliegtuigje? ‘Neen, dat is mijn drone die ik op dertig meter hoogte liet hangen.’

Dronebeelden zijn Kas’ specialiteit. Hij kreeg pas anderhalf jaar geleden dankzij een beginnersboekje de kunst van het manueel fotograferen onder de knie.

Zwemkampioenschap

Het liefst trekt hij er met zijn camera op uit in de natuur. ‘Zo heb ik in een bos in Mariakerke eens twee uur in ijskoud water gestaan om een ree te kunnen fotograferen.’

Met deze foto wint 14-jarige Drongenaar wedstrijd van National Geographic
Voor deze foto stond Kas twee uur lang in ijskoud water Foto: Kas Christiaens

Water is trouwens een andere passie van Kas: twee maanden geleden nam hij in Italië deel aan een zwemkampioenschap. De tiener, die in het derde jaar aso van het Atheneum van Mariakerke zit, droomt van een carrière in de fotografie maar wil eerst het diploma van bioloog behalen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig