Ex-verloofde van dokter opent vuur in ziekenhuis Chicago: vier doden, onder wie politieagent
Het Mercy Hospital in Chicago. Foto: Google Street View

Bij een schietpartij in een ziekenhuis in Chicago zijn maandagnamiddag (plaatselijke tijd) meerdere slachtoffers gevallen. Vier mensen zijn overleden, onder wie twee vrouwelijke werknemers van het ziekenhuis, een politieagent en de schutter.

Rond 15.30 uur lokale tijd kreeg de politie een melding dat er schoten gelost waren op de campus van het Mercy Hospital in de Michigan Avenue in Chicago.

‘De politie doorzoekt het ziekenhuis. Zeker één potentiële schutter is geraakt’, zei politiewoordvoerder Anthony Guglielmi. Lokale media meldden dat patiënten geëvacueerd werden, sommigen in rolstoelen. De politie kwam massaal ter plaatse.

Een agent werd geraakt. ‘Onze agent verkeert in kritieke toestand, maar ontvangt ongelooflijke hulp’, aldus Guglielmi. Later werd bekendgemaakt dat de agent overleden was. De man, Samuel Jimenez (28), was getrouwd en had vier kinderen.

Ook de schutter overleed, al is nog niet duidelijk of hij door de politie werd doodgeschoten. Daarnaast kwamen twee vrouwelijke werknemers van het ziekenhuis om.

Ex-verloofde van dokter

De verdachte is geïdentificeerd als een 32-jarige man. De schietpartij begon toen hij op de parking bij het ziekenhuis zijn ex-verloofde onder vuur nam. Dokter Tamara O'Neal was net aangekomen om aan haar shift op de spoeddienst te beginnen. Ze zou op 27 oktober met de verdachte trouwen, maar verbrak de relatie in september, meldt ABC7.

Nadat de man dokter O'Neal met verschillende kogels neerschoot, liep hij het ziekenhuis binnen en begon hij in het rond te schieten. De politie volgde hem naar binnen, waarna een vuurgevecht van verschillende minuten uitbrak.