Sterreporter van CNN mag het Witte Huis dan toch opnieuw binnen
Jim Acosta Foto: AFP
CNN zou maandag opnieuw naar de rechter trekken omdat gevreesd werd dat het Witte Huis andermaal de accreditatie van zijn sterreporter Jim Acosta zou intrekken. Maar een rechtszaak was niet nodig, zo meldt de nieuwszender zelf op Twitter. 'De accreditatie van Acosta is opnieuw volledig hersteld.'

Vrijdag had een rechter het Witte Huis bevolen Acosta op zijn minst tijdelijk zijn perspas terug te geven. Trump en co gingen daarop meteen in. Maar dezelfde avond kreeg Acosta van het Witte Huis een brief om hem ervan te verwittigen dat men overweegt zijn accreditatie definitief te weigeren. Zo ver kwam het echter niet: de accreditatie van Acosta werd zelfs volledig hersteld.

Eerder deze maand had het Witte Huis de accreditatie van Acosta ingetrokken na een incident tijdens een persconferentie op 7 november.

Persdiner

Overigens zal er op het traditionele diner met de correspondenten op het Witte Huis op 27 april 2019 geen humorist worden uitgenodigd, maar een historicus.

Vorig jaar had Trump, die blijft doorgaan met zijn aanvallen op pers en media, geweigerd het etentje bij te wonen. Hij brak daarmee een traditie die zijn voorgangers, zowel Republikeinen als Democraten in ere hielden.