Nina Derwael en Axelle Klinckaert alweer op medaillejacht in Duitsland
Foto: AP

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Axelle Klinckaert (GymMax) nemen van donderdag tot en met zondag deel aan de World Cup turnen in het Duitse Cottbus. Derwael schitterde recent nog op het WK turnen in Doha, met goud op de brug. Dat was de eerste Belgische gouden medaille ooit op een WK.

Derwael zal in Duitsland in actie komen op de brug en de balk. Op de brug, haar meest succesvolle onderdeel, veroverde de 18-jarige Limburgse begin deze maand met ruime voorsprong de wereldtitel. Nadien viel ze in Doha aan de balk net naast het podium. Eerder op het jaar was Derwael ook al goed voor Europees goud op de brug en zilver op de balk.

Axelle Klinckaert waagt haar kans op de grond en aan de balk. De 18-jarige Klinckaert bereikte op het WK de finale van de allroundcompetitie, waarin ze als achttiende eindigde. Derwael moest hierbij in Doha tevreden zijn met de vierde stek.

De kwalificaties van de brug gaan donderdag van start in Cottbus, vrijdag volgen de reeksen aan de balk en op de grond. De finales staan zaterdag (brug) en zondag (balk en grond) op de planning.