Mislukte plofkraak veroorzaakt brand
Foto: BFM

In Borsbeek hebben onbekenden maandagochtend rond 4.30 uur een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta in de Schanslaan. Volgens Argenta is de kraak mislukt.

Een bewoner boven het kantoor schrok op van een luide knal en zag enkele personen weglopen. Door de explosie ontstond er brand in het bankkantoor. De brandweer heeft het vuur geblust en de bewoners van het appartement boven de bank zijn geëvacueerd.

Volgens de eerste vaststellingen lijkt de kraak mislukt. Dat bevestigt ook Nico Roelandt van de lokale politie. 'Er lagen geen biljetten op straat, dus de kans is klein dat het gelukt is', zegt hij aan Radio 2.

Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart naar de feiten en laat weten dat er sprake is van twee verdachten. Zij probeerden om met gas de bankautomaat tot ontploffing te brengen, maar het toestel was uitgerust met een gasdetectiesysteem. 'Op het moment dat het gas werd gedetecteerd, zijn er in de automaat verfpatronen afgegaan en is het geld besmeurd', stelt het parket. 'De twee verdachten hebben dat gehoord en zijn daarop gevlucht in de richting van de Herentalsebaan met vermoedelijk een rode auto.'

Het labo, de federale gerechte ijke politie en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De verdachten zijn nog niet gevat.

Mislukte plofkraak veroorzaakt brand
Foto: BFM