Doodgeschoten dolfijn opgevist aan Amerikaans strand
Foto: pablo heimplatz (unsplash)
Een dolfijn die aanspoelde op het strand van Manhattan Beach, een kuststadje nabij Los Angeles, is gestorven door een kogel. Dat stelde dierenrechtenorganisatie 'Marine Animal Rescue' ter plaatse vast. De organisatie looft een beloning van 5000 dollar uit voor een tip die naar de dader kan leiden.

Peter Wallerstein, voorzitter van 'Marine Animal Rescue', viste het dier op vrijdag 9 november uit de branding. Onmiddelijk merkte hij een klein gaatje op in de zij van het karkas. De autopsie bevestigt dat het om een schotwonde gaat, die de longen beschadigde en de dolfijn doodde. Volgens Wallerstein is het dier beschoten vanop zee en dreef het daarna richting kust.

Naar de reden waarom is het gissen. Wallerstein noemt het in ieder geval een 'barbaarse daad'. In de dertig jaar dat hij voor de dierenrechtenorganisatie werkt, kwam hij nooit eerder een doodgeschoten dolfijn tegen. Per jaar voeren ze 300 tot 500 reddingsoperaties uit, schrijft Buzzfeed News. 

'Af en toe stoten we op doodgeschoten zeeleeuwen, maar nooit een dolfijn', verklaart Wallerstein. Volgens hem worden zeeleeuwen beschoten, omdat ze vissers in de weg staan. 'Natuurlijk is dit geen excuus om ze te doden', zegt hij, 'maar dolfijnen verstoren het vissen niet. Dit is een zinloze daad.'

'Marine Animal Rescue' looft nu een beloning van 5000 dollar uit voor informatie die naar de dader kan leiden. Wallerstein heeft weinig hoop dat de dader gevat zal worden, maar gelooft dat de beloning de persoon op zijn minst zal alarmeren.