Sinterklaas heeft voet aan land gezet op het Eilandje in Antwerpen, de stoomboot meerde zaterdag omstreeks 14 uur aan. Zo’n 13.500 mensen zakten af naar Antwerpen voor de intrede van de Sint.

Net als de voorbije jaren werd Sinterklaas ter plaatse verwelkomd door presentator Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever.

Na een stoet van anderhalf uur langs de wachtende kinderen via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats, was het dan eindelijk zover. De 13.500 aanwezigen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren.

Even leek het erop dat dit het geval was. Zo was er de vierjarige Seppe die zijn opa had opgegeten. Zwarte Piet kon Sinterklaas snel geruststellen. De kinderen hadden samen met hun mama geknutseld. Ze hadden de hele familie nagemaakt in peperkoek. Toen alles klaar was, had Seppe zijn opa opgegeten.

Ook was er Lina, een meisje van zes jaar, die haar papa een kopje kleiner had gemaakt. Piet wist natuurlijk wat er écht gebeurd was. De papa van Lina wou na het eten nog een koffie en Lina heeft dat gemaakt. Die papa drinkt graag hele kleine koffietjes en toen heeft Lina een kleiner kopje gemaakt.

En dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat er een vijfjarig meisje, Olivia, haar hele familie had opgehangen. Gelukkig verduidelijkte Zwarte Piet meteen dat er een feestje was voor oma en opa, die vijftig jaar getrouwd waren, en dat Olivia foto’s van de hele familie had opgehangen.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!

Nieuwe locatie

De voorbije jaren sprak Sinterklaas zijn jonge fans telkens toe vanop het balkon van het Antwerpse stadhuis aan de Grote Markt. Dat gebouw wordt momenteel volledig gerenoveerd, waardoor de stad op zoek moest naar een alternatieve locatie.

Sinterklaas meert aan: ‘Er zijn dit jaar geen stoute kinderen’
Foto: Kioni Papadopoulos
Sinterklaas meert aan: ‘Er zijn dit jaar geen stoute kinderen’
Foto: Kioni Papadopoulos