Het aantal vermisten bij de bosbrand in het noorden van Californië is opgelopen tot meer dan duizend. Dat maakte de lokale sheriff Kory Honea vrijdag bekend. Het aantal doden steeg tot 71.

De forse toename van het aantal vermisten (1.011) is het gevolg van het combineren van de oproepen aan het noodnummer 911, van politierapporten en van aangiftes van ongeruste familieleden.

De sheriff beklemtoonde vrijdag dat de lijst met vermisten nog zal fluctueren, omdat een aantal ruwe gegevens nog verder moeten worden verfijnd. ‘Het is een dynamische lijst. Sommige dagen zullen er minder mensen op staan, andere dagen meer’, zo citeert CNN de sheriff.

De hulpdiensten hopen nog altijd dat honderden mensen die nu als vermist staan opgegeven, het toch hebben overleefd. ‘Vele inwoners zijn kunnen vluchten, velen weten niet dat we naar hen op zoek zijn’, aldus Honea.

De bosbranden hebben het stadje Paradise bijna volledig verwoest. Het gaat om de dodelijkste en meest verwoestende brand ooit in Californië. Het vuur is nog altijd maar voor de helft onder controle, meldt CNN.

De Amerikaanse president Donald Trump brengt zaterdag een bezoek aan het rampgebied.