Yannick Carrasco valt uit selectie bij Rode Duivels na problemen met visum, Divock Origi vervangt hem
Foto: Photo News

Wegens problemen met zijn visum trekt Yannick Carrasco niet mee naar Zwitserland voor het Nations League-duel van de Rode Duivels zondag. Hij wordt in de selectie vervangen door Divock Origi, die na lange tijd weer wordt opgevist.

Yannick Carrasco stond donderdag niet op het wedstrijdblad van het Nations League-duel tussen de Rode Duivels en IJsland in het Koning Boudewijnstadion (2-0 zege België). Wegens paspoortproblemen zal de winger van het Chinese Dalian Yifang er ook niet bij zijn wanneer de Rode Duivels het zondag in Luzern opnemen tegen Zwitserland.

Bondscoach Roberto Martinez riep Divock Origi (Liverpool) op als vervanger. Het is van in maart geleden dat de aanvaller van Liverpool nog in de selectie zat. Zijn laatste speelminuten dateren al van november vorig jaar, toen hij telkens kort mocht invallen tegen Mexico en Japan. Voor het WK werd hij niet opgeroepen. Origi telt 25 caps en scoorde drie keer voor de Rode Duivels.

Bij Liverpool zit de aanvaller op een zijspoor. Dit seizoen gaf Jürgen Klopp hem tot nog toe slechts elf speelminuten, in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado (2-0 nederlaag).

Yannick Carrasco valt uit selectie bij Rode Duivels na problemen met visum, Divock Origi vervangt hem
Foto: Photo News

Voor de Rode Duivels rest nu enkel nog de verplaatsing naar Zwitserland in de groepsfase van de Nations League. Bij minstens een gelijkspel in Luzern zijn de troepen van Roberto Martinez altijd zeker van de kwalificatie voor de Final Four, die volgend jaar gespeeld wordt. Ook bij een nipte nederlaag met één doelpunt verschil en minstens twee gemaakte goals is de kwalificatie een feit, na de 2-1 zege van vorige maand tegen de Zwitsers in Brussel. De Zwitsers hebben momenteel in de stand drie punten minder.